20.11.2015

Sateiset Aamunkoiton kisat 15.11.

Moikka! Nyt vihdoin on aikaa kirjoittaa postausta näistä kisoista ja sain kisavideonkin tehtyä parissa tunnissa (joko olin sairaannopee tai sitten se on vaan surkeasti editoitu)!

Viime sunnuntaina, 15.11 kävin taas kisakentillä pyörähtämässä, @kht_aamunkoitto kisoissa Lahdessa. Kisapäivä valkeni harmaana ja sateisena, mikä ei tietenkään ollut kaikista otollisin sää kisoille, varsinkaan kun ne pidettiin nurmipohjalla. Matkallakin tuli melko runsaasti vettä, mutta kisojen aikana säästyttiin onneksi pahimmalta sateelta!

Olin paikanpäällä ensimmäisenä, joten lämppäämiseen jäi hyvin aikaa ja sitä tarvitsinkin, kun oli pikkuisen vilakka. Kisaratsuina mulla oli Leo ja Raph, joten lämppäilin vähän molempia ennen luokkien alkua, kun kaikki muu aika menisi kumminkin kuvaamiseen. Leo oli vähän jännittynyt, mutta käyttäytyi muuten hyvin, toisinkuin Raph joka sai toisista hevosista vaikutteita ja kuumui jo lämppäesteillä..

Kaikki kuvat (c) Tyti, @keppihevostalliniittyjoki
Ensimmäinen luokka oli ristikko, johon osallistuin Leolla. En uskaltanut painella pohjan takia ihan täysiä menemään, kun rata sisälsi jyrkkiä käännöksiä, mutta yllettiin kolmannelle sijalle. Leo oli kovin ylpeä suorituksestaan, poni tiesi tehneensä hyvin!30-40 cm luokassa Leo yllätti ja päästiin ensimmäiselle sijalle! Tätä en kyllä ihan heti olisi pikku puskaponistani uskonut, hieno Leo!Raphin kanssa meni myös hyvin, mutta myös ei niin hyvin. Vaikka aiemmissa luokissa oli nähty jo muutama liukastuminen/kaatuminen, ajattelin silti pelata riskillä 50-60 cm luokan ja mennä niin kovaa kuin pääsen ja sehän tietysti kostautui..

Tuli muuten kiehtovat mustelmat polveen.
Siitä luokasta ei siis menestystä! Kyseessä oli viimeinen este ja meillä oli nopea aikakin.. joten kieltämättä jäi pikkuisen ärsyttämään. Saatiin kuitenkin oikein hyvät naurut jälkikäteen!
60-80 cm luokassa otin sitten kerrasta viisaantuneena rauhallisemmin ja keskityin hyviin teihin ja hyppyihin. Eka sija sieltähän sitten tuli!
Viimeisenä oli koululuokka, jossa oli vain neljä osallistujaa minä mukaanlukien. Rata tuli vedettyä reippaan sateen armoilla, joten ihan hyvä että oli viimeinen luokka. Muilla oli tosi siistejä ratoja, joten tulihan se taas pienenä yllätyksenä että me Raphin kanssa vietiin taas ensimmäinen sija, heh.Nämä kisat olivat ehkä kaikista, huimista kolmista, tämän vuoden kisoista hauskimmat ja viihtyisimmät. Kaikki jutteli kaikille, ilmapiiri oli hilpeä ja kisat etenivät hyvää tahtia. Ehdottomasti olen Aamunkoiton kisoihin uudestaankin menossa, jos joskus sattuu eteen! ps. kisse

Vielä olisi joulukuussa @kht:kultatähti_original joulukisat (tai "pyhä munakoisopäivä", kuten me sitä team munakoisojen keskuudessa nimitetään), jonka jälkeen on kisakausi sitten pulkassa, tai pikemminkin reessä!

Onko teillä vielä tänä vuonna vaikkapa joulukisoja tiedossa?
Odotatteko kovastikin joulua?

10 kommenttia:

 1. Ääh, ootan joulua ihan liikaa! :D Sitä tunnelmaa ja joulumaastoja ja ja ♥ Ei valitettavasti oo kisoja tiedossa. :c
  - Ansku Koo, kht Titillands

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikki joulussa on niin ihanaa! Tälläkin hetkellä fiilistelen joulumusan parissa :D

   Poista
 2. Kisseeee :D olit muuten kirjottanu et 30-40cm luokka mut se oli siis 30-50cm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt kävi kissemoka! :D

   Poista
 3. Leo on kyllä niin syötävän söpö! Hieno postaus :)

  - Jalla www.stickponies.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin se on! ♥

   Poista
 4. Ihana tuo uusi banneri, tykkään <3

  VastaaPoista