22.10.2015

FS Riverrun & varustepostaus & äänivideo jajaja..

No nyt on paljon juttua yhdessä postauksessa.
Moikka! Sain kuin sainkin hevosten varusteet kuvattua, joten pääsette vähän kartoille mitä varusteita kelläkin on. Sitä ennen haluan kuitenkin esitellä jonkun.


Talli sai eilen uuden tammavahvistuksen, ratsuponitamma Rinin, virallisemmin hän on FS Riverrun. Tänään vähän testailin sitä, tosi kivan oloinen ratsastaa, säpäkkä ja miellyttämishaluinen, ne ovatkin juuri niitä ominaisuuksia joita tallini hevosilta kaipaan. Tamma on myös simppelin kokoinen, mutta hiukan ehkä etupainoinen. Hyppääminen on vähän hakusessa, mutta koulussa oikein taitava. Ensi vuoden kisakaudella sitten kokeillaan jos tästä olis kisaratsuksi!


Kuten kuvista näkee, Rinin toinen silmä on hera, muttei ihan normaali sillä samassa silmässä on kaihia, tamma on siis lähes puolisokea. Tämä tietysti vaikuttaa hiukan ratsastettavuuteen ja muutenkin käsittelyyn, Rinin täytyy pystyä luottamaan kunnolla jotta se uskaltaa tehdä tiettyjä asioita, kuten hypätä.
Jos tää jonkun mielestä muistuttaa paljon Raphia, niin en ihmettele sillä Rini on tehty samalla kaavalla ja Raph on myös tämän isä.

Tänään kyllä tosi haastava kuvata hassun valon vuoksi.
Nyt sen varustepostauksen kimppuun. Raphilla on suitsina turparemmittömät, mutta käytän sillä irrallisia turparemmejä (oon liian laiska ompelemaan turpikselle hihnaa). Kuolaimina kolmipalat. Lisäksi käytän orilla usein rintaremmiä, jossa on irrotettava martingaaliosa (ei kuvassa). Oon ollut laiska enkä oo saanut aikaiseksi tehdä Raphille omia ohjia, joten se lainaa muilta niitä.
Loimi on tuollainen nurmenvihreä valkoisella kuvioinnilla, vihreäpehmusteinen riimu ja -naru ovat Bluen entisiä, kuten nimilapusta huomaa.

Aatu omistaa kolmet eri suitset. Mustia enkkuja käytän lähinnä maastoiluun, sillä niissä on vahvempi kuolain eli kimblewickit. Ruskeat, mustia koristeellisemmat ja muutenkin hienommat enkut, ovat sitten muussa käytössä ja niissä on suora kuolain. Lisäksi ratsastan Aatua toisinaan kuvassa näkyvillä piuhoilla. Ja koska Aatu on tuollainen varmajalkainen puskapolle, piti sille tehdä länkkäsuitset köpöttelymaastoilua ja western-juttuja varten.
Aatun riimu meni mukavasti rikki jokin aika sitten, mutta se on siis niskasta ja turvan päältä avattava ruskea nahkariimu. Loimi on vanhasta ja kuluneesta viltistä.

Tedillä taitaa olla kaikista hevosista eniten varusteita. Ruskeat kuolaimettomat sillä on ollut jo vuosia ja ovat palvelleet hyvin, lukuunottamatta sitä että poskiremmi menee usein tyhmästi silmän päälle. Mustat LG-bridleillä varustetut suitset ovat sitten vähän uudempaa tuotantoa ja ne on mielestäni täydelliset Tedille. Ponilla on myös korvahuput joita käytän sillä nykyään lähes aina.
Punotun nahkariimun ostin @ecpcrbeventingistä ja se on kuin Tedin päähän tehty! Sillä on myös toinen riimu ja kärpäshuppu. Ensi kesäksi on suunnitteilla tehdä ponille kokonainen ötökkäpuku. Pinkki fleeceloimi on myös ollut Tedillä jo iät ja ajat, nyt syksyllä olen sitä tosin vähän tuunaillut. 
Tedin toppaloimi on vähän jännä juttu, sillä Tedi, tallin pörrökarvainen shetlanninponi sirojen ja lyhytkarvaisten urheiluhevosten seassa, joka ei välttämättä tarvitsisi toppaloimea, on ainoa hevosistani joka sellaisen omistaa. :D se on vaan liian pieni muille.Leon entiset ruskeat enkut ovat sanoneet itsensä irti (saatoin ehkä mahdollisesti ottaa niistä remmejä Rinin suitsiin, mutta mitään en myönnä), joten nyt sillä on enää High Jumpit, joissa suora kuolain. 
Riimuakaan orilla ei toistaiseksi ole, sillä se jäi pieneksi uuden täytön jälkeen. Oranssi loimi ruskealla koristelulla ja keltainen riimunnaru kuitenkin löytyvät.Lean kohdalla piti vähäsen kattoa että mitä sen varusteista sillä käytetään.. :D Mutta suitsina sillä on turparemmittömät fimopäällysteisillä nivelillä. Sillä on myös irrotettavat turpa- ja lisäturparemmit, mutta lisäturpista harvemmin käytän. Lisäksi Lealla on myös rintaremmi, johon joskus lainailen Raphin martingaaliosaa, kun en ole saanut aikaiseksi tehdä Lealle omaa.
Riimun ja -narun olen voittanut KhtEclipsen Esssin arvonnasta joskus. Loimi on koristeeton kankaanpala, pitäisi sitäkin tuunailla.
Crys omistaa kolmet suitset, mutta kanget olivat sisällä (ovat vieläkin) vailla parantelua, sillä Crysin uuden täytön myötä ne eivät enää istuneet kunnolla. Mutta ylimmässä kuvassa on tamman ihan uudet, pari kertaa käytetyt High Jumpit fullcheek-kuolaimella. Meksikolaiset nivelillä+tutit ovatkin sitten olleet Crysillä siitä lähtien kun sain sen, riimunkin tein samoihin aikoihin muistaakseni. Loimi on tehty tosi ihanasta ja pehmeästä fleecestä.


Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä.. tai oikeastaan vähäisimpänä sillä Rini omistaa vasta vain yhdet suitset, ei muuta. Pitäisi ensin päästä hommaamaan jostain vaaleanviolettia, koska se voisi näyttää kivalta neidin päällä, mutta ei tuo vaaleansininenkään paha ole. Rinillä on siis tavalliset enkut yksinivelisellä pessoakuolaimella ja deltaohjilla.


Lisäksi hevosilla on tietysti yhteistä tavaraa. Laatikosta löytyy kuolaimia, pinteleitä ja pintelipatjoja, suitsia, sieniä, jne.

Löytyikö jotain suosikkivarustetta?

Ihan pakko laittaa tähän vielä tänään julkaisemani äänivideokin, nauttikaa tai kärsikää, miten vaan. :D

5 kommenttia:

 1. Kiva postaus, hienoja varusteita! :-)

  VastaaPoista
 2. Kivoja varusteita! Tykkään ehkä eniten Tedin LG Bridleistä ja Leon High Jumpeista 😊

  VastaaPoista
 3. Woo, tää oli kiva postaus! Kaikki varusteesi on kivoja, mutta tykkään ehkä eniten Rinin suitsista, ne on vaan jotenkin tosi kivat. :>
  Rini on muuten ihana, mahtava idea tuo kaihi. Saako tällaista kaihi-ideaa käyttää omallakin hepalla? :D Ei toki tismalleen samanlaista vaan omanlaisella toteutuksella.

  - Ansku Koo, kht Titillands

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja tietysti saat itsekin tehdä kaihin hepallesi :)

   Poista
  2. Jees, kiva juttu! :)

   Poista